AJANKOHTAISTA

Ilmoittautuminen käynnissä!

- Normandian matka 19.-22.4.2018

- Vierailu eduskuntataloon

 

 

 

Syyskokous 14.11.2017

 

kaudelle 2018-2019 valittiin toimihenkilöt:

Kimmo Vanhala, puheenjohtaja

Merja Lehto, varapuheenjohtaja

Satu Kuosmanen, sihteeri

johtokunnan jäseniksi:

Seija Dahl,

MirjaLehto,

Pirkko Lehto,

Sami Liukkonen,

Marjo Katainen ja 

Gitta Puumalainen.

Julkilausuma PAM Helsinki-Uusimaa alueen ammattiosastoilta

PDF-tiedostoammattiosastojen yhteistyöverkosto.pdf (122 kB)
PDF-tiedostoJulkilausuma30032015.pdf (241 kB)

JULKILAUSUMA

 

Työ tekijäänsä kiittää

PAM Helsinki-Uusimaan ammattiosastojen aluekokouksessa Haikossa 8-9.10.2016 puhutti maan valtava työttömyys. Työttömiä syyllistetään koko ajan siitä, että työt eivät kiinnosta. Näin ei todellakaan ole. Työtä tarjotaan kohtuuttomilla ehdoilla, nollasopimuksilla ja palkalla, jolla ei elä eikä elätetä perhettä. Työnteon kustannukset työntekijälle ovat pahimmillaan suuremmat kuin siitä saatava palkka ja lisää leikkauksia on tulossa, kiitos hallituksen.

Irtisanomisautomaatiksi suunniteltu koeajan pidennys (6kk) asettaa työntekijät eriarvoiseen asemaan. Karenssia karenssin päälle, työttömyysturvan heikennykset, sairausajan omavastuut ja työnantajamaksujen siirto työntekijöille. Mitä tästä jää työntekijälle? Eikö mikään riitä?

Maassa on yli 6400 työtöntä kokkia. Vapaita työpaikkojakin on mistä valita, mutta työt ja työntekijät eivät kohtaa. Miksi? Tämä monen ”unelma-ammatti”, on usein tekijälleen muuta kuin unelmaa. Kokin työ on fyysisesti erittäin raskasta ja vaativaa, mutta myös henkisesti kuormittavaa. Työajat ovat hankalia ja epäsäännöllisiä. Työtä tehdään kaikkina vuoden päivinä ja vuorokauden aikoina. Palvelualojen ahkerat uurastajat, ovat aina valmiina palvelemaan. Eilen siellä, tänään täällä, huomenna jo jossain tuolla; työt ovat todella pirstaloituneet. Duunari saa tyhjän palkaksi. Hallituksen lupaukset työpaikoista ovat nollaa täynnä. Vähempikin ahdistaa.

Palvelualoilla arki on nollatuntisopimuksia, osa-aikaisuutta, kohteesta toiseen juoksemista, työtehtävien yhdistämistä. Meidän unelma on, että kaikilla olisi kokoaikatyötä, elämiseen riittävä palkka, mahdollisuus haasteelliseen urakehitykseen sekä terve ja turvallinen työympäristö. Vapaa-aikaa ja riittävästi aikaa työstä palautumiseen, jotta jaksaa olla läsnä myös perheelle ja läheisille.

Ay-liikkeen tärkein tehtävä tänään, on puolustaa työntekijöitä näiltä Sipilän hallituksen kuristustoimenpiteiltä. #risu-ukko, #eteläranta, #uuvatti, #risusavotta, #tyhjälompakko.

Kauhalla ei voi vaatia, jos lusikalla antaa.

Hallitus antaa reikäisellä lusikalla sapenkarvasta KIKY-soppaa, joka ei meille maistu. Ennen paska levitettiin pellolle, nyt se kaadetaan duunarin ja ay-liikkeen niskaan. Sipilä! Me olemme teflonia. Ei tartu! Tule sinäkin töihin palvelualoille. Vauhtia ja vaarallisia tilanteita riittää.

Suomalainen ay-liike 110-vuotta

110 -vuotias suomalainen ay-liike on voimissaan ja vain vahvistuu. Vuosi 2017 on meille suomalaisille itsenäisen Suomen 100 -vuotisjuhla.

Haastamme kaikkien alojen liitot ja ammattiosastot juhlistamaan kanssamme ensi vuonna 100 -vuotiasta Suomea ja 110 -vuotiasta ay-liikettä.

 

Lisätietoja:      Merja Lehto, ammattiosaston puheenjohtaja, PAM – Hotelli- ja ravintola-alan pääkaupunkiseudun osasto ry. p.044 555 7800      

Petri Leskelä, ammattiosaston puheenjohtaja,PAM – Stockmannin osasto ry. p.040 188 4801

Katja Mechelin, ammattiosaston puheenjohtaja,PAM – Pääkaupunkiseudun siivoojat ry. p. 050 560 3014

PAM Helsinki-Uusimaan aluekokousedustajat. Kokoukseen osallistui edustajia 27:stä eri osastosta

                                                                                                                                    Haikko 8-9.10.2016

Kalenterit vuodelle 2018 on tilattavissa!

 

Ekologisista syistä PAMin kalenteri on jo

vuosia lähetetty ainoastaan tilauksesta.

Kalenteri on mahdollista tilata netin kautta:

https://www.pam.fi/jasenyys/tilaa-kalenteri.html